You are getting so very relaxed!
Nov. 25, 2019

Meditative ASMR diary writing in Norwegian, with trigger/focus words repeated. Bineural + fireplace + storm (1 hour sleep friendly)

Meditative ASMR diary writing in Norwegian, with trigger/focus words repeated. Bineural + fireplace + storm (1 hour sleep friendly)

Appreciate this episode? Buy me a coffee! :)Love this podcast? Tell me (and the world)Join me on Facebook
Listen to this long podcast in Norwegian to relax and also learn some Norwegian language as a bonus. You are invited in, from the storm outside, to ...


Appreciate this episode? Buy me a coffee! :) Love this podcast? Tell me (and the world) Join me on Facebook

Listen to this long podcast in Norwegian to relax and also learn some Norwegian language as a bonus. You are invited in, from the storm outside, to warm surroundings in front of an open fireplace. Here I will read for you and you are also witnessing me as I am writing down my thoughts on the keyboard. Let yourself just close your eyes in the end and listen to the sound of being here with me as I am producing this very episode! I have also layered this track with binaural beats to further enhance your learning and experience. The beats are triggering alpha waves in your brain and that  is producing a relaxed but focused state. Perfect for learning and remembering.  If You enjoy this episode, please subscribe, rate, share with a friend... everything helps. I put a lot of time and effort into this and I get so inspired by knowing that someone "out there" enjoys my work. So here is the script (feel free to print)

Hello and welcome back to relax with slow Norwegian. 

Today we are going to listen to a Podcast episode that is slightly different from the others in the way that today we have a reading exercise with words to repeat and to learn. So what I did is that I started off writing. So I was typing on my keyboard for 30-minutes while I was just speaking out loud, well not loud, whispering out the words that I was typing and when I was finished typing for half an hour I picked out one word for each minute, which means 30 words, and then I recorded those words  with the translation in English and also a quick description of the word. I hope you like this episode. You can hear some ambient fireplace sounds in the background, maybe a bit from the left and you can hear rain and wind coming from outside, from the window at your right. 

I hope you really enjoy this episode because I do and please head over to my Facebook page: Relax with slow Norwegian podcast and show your support by liking it and rating it. Please tell me a few words about why you enjoy this podcast and how it is aiding you in any way. Thank you so much for staying with me and enjoy.  

Nå skal jeg først lese gjennom det jeg skrev i sted i et rolig tempo, og så går vi over til å lære tredve (tretti) ord fra denne teksten og så får du høre den opplest en gang til før du hører meg skrive den med lyden av tastaturet. Nå skal jeg skrive noe som ikke har noe egentlig formål, annet enn å skrive norsk og legge ut både tekst og lydopptak på podcasten min: Relax with slow Norwegian. Som du sikkert hører, så skriver jeg ikke så veldig fort, og det er fordi jeg aldri har trent på å skrive effektivt på et tastatur. Jeg er alltid litt misunnelig på dem som kan skrive uten å se på tastaturet. Det ser skikkelig kult ut, og ikke minst praktisk, når du slipper å passe på både tastaturet og skjermen samtidig, at du faktisk har tastet riktig. 

Nå hører vi et fly i bakgrunnen og noen passerende biler. Jeg er ikke sikker på om jeg snakker tydelig  nok, eller om dette er kjekt for noen å høre på. Jeg tenker egentlig at jeg bare får prøve… Dette er jo helt nytt for meg, og et relativt nytt fenomen for internett. 

Jeg gjorde et søk i Google trends forleden dag, forleden betyr “for litt siden” Så forleden dag, betyr en dag for en liten stund siden, uten at jeg vil, eller kan spesifisere hvor mange dager. I alle fall. Det google trends fortalte meg var at begrepet ASMR dukket opp… la meg sjekke, for jeg husker det ikke akkurat nå…. *sjekker*

Bare et lite notat i mellomtiden: Kanskje jeg skulle brukt et program på dataen til å gjøre opptak av skjermen MENS jeg skriver, altså samtidig. Kanskje det kunne vært en kjekk måte å følge med på. Både lese og lytte til det som jeg sier samtidig. Aha?  Jeg lurer også på hvor lang tid jeg har brukt på dette til nå! Og så er det jo litt morsomt å tenke på at jeg samtidig legger ut, hva heter det, undertekst til det som blir sagt, fordi det som blir sagt er jo hva jeg skriver i sanntid! Hehe morsomt! Men jeg skulle jo sjekke Google trends… Jeg blir lett distrahert av mine egne tanker og digresjoner.  *sjekker*

Så det jeg kunne se, var at ASMR begynte å få jevne “opptredener” på nett i 2013 og så har det blitt en jevn økning, frem mot i dag. ASMR står kort for Autonomous Sensory Meridian Response. Og mange føler at de blir veldig avslappet av innhold skapt med tanke på dette. Mange opplever en kilende følelse nedover ryggen, eller gåsehud, men ikke alle får en reaksjon på denne typen stimuli. 

Jeg tror at hvis jeg begynner å lage videoer på denne måten, så vil jeg få en god trening på å skrive selv, i tillegg til trening på det å skrive jevnt og trutt. Jeg tenker ofte at jeg skulle ønske jeg skrev mer i hverdagen, og dokumenterte det som skjer i livet mitt. Hva jeg tenker forteller jo noe om hvem jeg er til enhver tid, og så har det jo verdi i fremtiden når Eir og kanskje hennes barn og barnebarn vil lure på hvordan livet vårt var og hvem bestemor eller oldemor var som en ung dame. 

Det er nesten litt rart å tenke på at dette vil bli hørt i årene fremover, gjennom generasjoner. Ikke nødvendigvis av så veldig mange, men kanskje du ligger i sengen din eller sitter i en stol og hører på dette i 2119… 100 år fra nå som jeg sitter og skriver dette. Da er jeg med veldig høy sannsynlighet gått over i annen form eller gått bort, som mange velger å tro. Personlig tror jeg ikke at sjelen kan dø.. bare skifte form, slik som all annen energi i universet. 

Jeg må si at jeg likte denne øvelsen veldig godt, og så er jeg litt nysgjerrig på om det går an å bare høre på dette, og faktisk følge med og forstå hva som blir sagt… Det er mulig jeg skulle hatt en egen mikrofon som pekte på selve tastaturet, for å få lyden derfra litt crispere (?). (Crisp)

Det er nesten litt rart at det har gått 20 minutter allerede, fordi jeg merker nesten ikke tiden.. vil det kanskje si at jeg er inne i en slags flytmodus, hvor jeg koser meg og minuttene bare ruller avgårde? JEg tror det 

Jeg kunne jo satt som mål at jeg skal skrive 30 minutter hver dag om HVA SOM HELST, bare for å få denne treningen, og hvis du lytter til meg for å øve på norsk, så spiller det jo ingen rolle om selve teksten eller det jeg sier har noen hensikt. Det blir likevel mengdetrening i ord og uttale. Og når jeg er ferdig å skrive, kan jeg f.eks velge ut 10 ord fra teksten som jeg repeterer mange ganger sammen med deg. Kanskje jeg først skal forklare ordene grundig, finne engelsk oversettelse, og så lede deg inn i en dyp meditasjon slik at vi kan repetere dem i meditativ tilstand. DET syns jeg høres ut som en spennende måte å produsere noen podcaster på. Det er verdt å prøve syns jeg. Og hvis dette er noe, (er noe betyr i denne sammenhengen: “å ha livets rett” eller å være “liv laga” En god ide eller noe som vil fungere) Så har jeg jo en ypperlig mulighet til å lage mye innhold når jeg skal skrive ulike manus og slikt gjennom utdannelsen min på filmproduksjon, som jeg i alle fall har et semester igjen av. Det er mulig jeg har lyst å bytte til lyd- og musikkproduksjon, men den avgjørelsen trenger jeg ikke å ta før vi nærmer oss sommeren. Nå er det snart Jul og avslutning på første semester. 

 

Når jeg skal være så stille som dette og snakke samtidig, så blir jeg litt kort i pusten… litt andpusten på en måte selv om det ikke er særlig anstrengende å sitte i ro på en stol! Nå har vi sittet her i 27 og et halvt minutt, og det betyr at vi nærmer oss slutten. Da vil jeg benytte siste tid til å be deg om å følge denne kanalen “Relax with slow Norwegian, og også finne Relax with slow Norwegian podcast på Facebook. Relax with slow Norwegian Podcast. Der vil jeg legge ut alle nye episoder, og også spørre deg om tilbakemeldinger og ideer til nye episoder. Så still meg gjerne spørsmål og husk å “rate” podcasten min når du har mulighet. 

5 sekunder igjen. Hade! :)

 

Ord

Beskrivelse

English

1

Formål

En grunn til å gjøre noe

purpose

2

Misunnelig

Å skulle ønske en var eller hadde noe som en annen.

envious

3

ser kul ut

Å se stilig eller tøff ut.

looks cool

4

samtidig

samme tid som

simultaneous

5

egentlig

i virkeligheten

really

6

forleden

for litt siden

the other

7

begrepet

ord eller flere ord satt sammen

the term

8

 

Tiden i mellom to punkter

Meanwhile

9

sanntid

i reell tid, nå

real time

10

opptredener

fremvisning, å gjøre noe foran et publikum

performances

11

økning

Når det blir mer av noe

increase

12

avslappet

å være behagelig “slapp” å være rolig.

relaxed

13

kilende

noe som kiler, f.eks ved berøring og vi må smile.

tickling

14

gåsehud

når huden trekker sammen porene, som når vi fryser eller hører en gos skrekkhistorie.

goosebumps

15

jevnt og trutt

f.eks jobbe i likt tempo over en lang periode

steadily

16

enhver

Alle, uten unntak

any and all

17

fremover

retning frem

forwards

18

ikke nødvendigvis

Det må ikke være

not necessarily

19

sannsynlighet

hvor god grunn det er til å tro eller påstå noe

probability, chance

20

gått bort

dødd

passed away

21

skifte

bytte

shift, change

22

nysgjerrig

en som lurer på mange ting og ønsker å lære

curious

23

det går an

er mulig

it's possible

24

faktisk

-

actual, actually

25

pekte

å peke betyr å vise med fingeren i en retning

pointed

26

merker

å observere

notised

27

hva som helst

noe, ikke viktig hva

anything

28

spiller ingen rolle

har ingen betydning

does not matter

29

grundig

veldig nøye, pertentlig,

thorough

30

som mulig

-

as possible

Nå skal jeg skrive noe som ikke har noe egentlig formål, annet enn å skrive norsk og legge ut både tekst og lydopptak på podcasten min: Relax with slow Norwegian. Som du sikkert hører, så skriver jeg ikke så veldig fort, og det er fordi jeg aldri har trent på å skrive effektivt på et tastatur. Jeg er alltid litt misunnelig på dem som kan skrive uten å se på tastaturet. Det ser skikkelig kult ut, og ikke minst praktisk, når du slipper å passe på både tastaturet og skjermen samtidig, at du faktisk har tastet riktig. 

Nå hører vi et fly i bakgrunnen og noen passerende biler. Jeg er ikke sikker på om jeg snakker tydelig  nok, eller om dette er kjekt for noen å høre på. Jeg tenker egentlig at jeg bare får prøve… Dette er jo helt nytt for meg, og et relativt nytt fenomen for internett. 

Jeg gjorde et søk i Google trends forleden dag, forleden betyr “for litt siden” Så forleden dag, betyr en dag for en liten stund siden, uten at jeg vil, eller kan spesifisere hvor mange dager. I alle fall. Det google trends fortalte meg var at begrepet ASMR dukket opp… la meg sjekke, for jeg husker det ikke akkurat nå…. *sjekker*

Bare et lite notat i mellomtiden: Kanskje jeg skulle brukt et program på dataen til å gjøre opptak av skjermen MENS jeg skriver, altså samtidig. Kanskje det kunne vært en kjekk måte å følge med på. Både lese og lytte til det som jeg sier samtidig. Aha?  Jeg lurer også på hvor lang tid jeg har brukt på dette til nå! Og så er det jo litt morsomt å tenke på at jeg samtidig legger ut, hva heter det, undertekst til det som blir sagt, fordi det som blir sagt er jo hva jeg skriver i sanntid! Hehe morsomt! Men jeg skulle jo sjekke Google trends… Jeg blir lett distrahert av mine egne tanker og digresjoner.  *sjekker*

Så det jeg kunne se, var at ASMR begynte å få jevne “opptredener” på nett i 2013 og så har det blitt en jevn økning, frem mot i dag. ASMR står kort for Autonomous Sensory Meridian Response. Og mange føler at de blir veldig avslappet av innhold skapt med tanke på dette. Mange opplever en kilende følelse nedover ryggen, eller gåsehud, men ikke alle får en reaksjon på denne typen stimuli. 

Jeg tror at hvis jeg begynner å lage videoer på denne måten, så vil jeg få en god trening på å skrive selv, i tillegg til trening på det å skrive jevnt og trutt. Jeg tenker ofte at jeg skulle ønske jeg skrev mer i hverdagen, og dokumenterte det som skjer i livet mitt. Hva jeg tenker forteller jo noe om hvem jeg er til enhver tid, og så har det jo verdi i fremtiden når Eir og kanskje hennes barn og barnebarn vil lure på hvordan livet vårt var og hvem bestemor eller oldemor var som en ung dame. 

Det er nesten litt rart å tenke på at dette vil bli hørt i årene fremover, gjennom generasjoner. Ikke nødvendigvis av så veldig mange, men kanskje du ligger i sengen din eller sitter i en stol og hører på dette i 2119… 100 år fra nå som jeg sitter og skriver dette. Da er jeg med veldig høy sannsynlighet gått over i annen form eller gått bort, som mange velger å tro. Personlig tror jeg ikke at sjelen kan dø.. bare skifte form, slik som all annen energi i universet. 

Jeg må si at jeg likte denne øvelsen veldig godt, og så er jeg litt nysgjerrig på om det går an å bare høre på dette, og faktisk følge med og forstå hva som blir sagt… Det er mulig jeg skulle hatt en egen mikrofon som pekte på selve tastaturet, for å få lyden derfra litt crispere (?). (Crisp)

Det er nesten litt rart at det har gått 20 minutter allerede, fordi jeg merker nesten ikke tiden.. vil det kanskje si at jeg er inne i en slags flytmodus, hvor jeg koser meg og minuttene bare ruller avgårde? JEg tror det 

Jeg kunne jo satt som mål at jeg skal skrive 30 minutter hver dag om HVA SOM HELST, bare for å få denne treningen, og hvis du lytter til meg for å øve på norsk, så spiller det jo ingen rolle om selve teksten eller det jeg sier har noen hensikt. Det blir likevel mengdetrening i ord og uttale. Og når jeg er ferdig å skrive, kan jeg f.eks velge ut 10 ord fra teksten som jeg repeterer mange ganger sammen med deg. Kanskje jeg først skal forklare ordene grundig, finne engelsk oversettelse, og så lede deg inn i en dyp meditasjon slik at vi kan repetere dem i meditativ tilstand. DET syns jeg høres ut som en spennende måte å produsere noen podcaster på. Det er verdt å prøve syns jeg. Og hvis dette er noe, (er noe betyr i denne sammenhengen: “å ha livets rett” eller å være “liv laga” En god ide eller noe som vil fungere) Så har jeg jo en ypperlig mulighet til å lage mye innhold når jeg skal skrive ulike manus og slikt gjennom utdannelsen min på filmproduksjon, som jeg i alle fall har et semester igjen av. Det er mulig jeg har lyst å bytte til lyd- og musikkproduksjon, men den avgjørelsen trenger jeg ikke å ta før vi nærmer oss sommeren. Nå er det snart Jul og avslutning på første semester. 

Når jeg skal være så stille som dette og snakke samtidig, så blir jeg litt kort i pusten… litt andpusten på en måte selv om det ikke er særlig anstrengende å sitte i ro på en stol! Nå har vi sittet her i 27 og et halvt minutt, og det betyr at vi nærmer oss slutten. Da vil jeg benytte siste tid til å be deg om å følge denne kanalen “Relax with slow Norwegian, og også finne Relax with slow Norwegian podcast på Facebook. Relax with slow Norwegian Podcast. Der vil jeg legge ut alle nye episoder, og også spørre deg om tilbakemeldinger og ideer til nye episoder. Så still meg gjerne spørsmål og husk å “rate” podcasten min når du har mulighet. 

5 sekunder igjen. Hade! :)  rate and review 

#Asmr #tingles #relax #braingasm #bedtime #fairytale #meditation #book #Norwegian #learn norwegian #whispering #whisper #whispered #soft voices #soft spoken #binaural #storm #Norway #meditation #meditate #sleep #hypnosis